Vrouwenbende verkracht soldaat in Zimbabwe

© afp.

In Zimbabwe is een 25-jarige soldaat vier dagen lang seksueel misbruikt door een bende van vier vrouwen. Daarna werd de man met stenen bekogeld en in afgelegen gebied voor dood achtergelaten.

De soldaat liep zware verwondingen op, maar overleefde de mishandeling. De vrouwen zijn nog voortvluchtig.

Ontvoerd
Het slachtoffer werd door hen ontvoerd nadat ze hem een lift hadden aangeboden naar de stad Mutare. Na een uur rijden week de bestuurster van haar route af en werd gezegd dat ze wat te eten zouden gaan halen, aldus een woordvoerder van de politie van Manicaland in de Zimbabwaanse krant NewsDay.

Daarop werd de soldaat bedreigd met een mes en door een van de vrouwen geblinddoekt. Vervolgens werd hij meegenomen naar een afgelegen woning, waar hij werd uitgekleed en zijn telefoon werd afgenomen. De dagen erna zou hij door verschillende vrouwen seksueel zijn misbruikt.

Geheimzinnige rituelen
Het is niet voor het eerst dat een man in Zimbabwe het slachtoffer is van een aantal verkrachtende vrouwen. In het Afrikaanse land doen al geruime tijd geruchten de ronde over vrouwen die door middel van verkrachting het sperma van mannen willen bemachtigen om daarmee geheimzinnige rituelen uit te voeren.

Drie verdachten die vorig jaar voor de rechter moesten komen op verdenking van soortgelijke vergrijpen, werden op grond van DNA-materiaal vrijgepleit. Tijdens hun voorarrest gingen de verkrachtingen bovendien door.

Door: Redactie 29-4-13 - 04:43