'Visser en Severein vermoord en begraven in boomgaard'

© anp.

Oud-volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein, die sinds maandag 13 mei in Spanje waren vermist, zijn zondagavond laat dood aangetroffen in Alquerías in de buurt van de Zuid-Spaanse stad Murcia. Dat heeft de krant La Opinión de Murcia maandag gemeld.

Volgens de krant zijn in verband met de dood van Visser en Severein twee verdachten aangehouden. De politie onderzoekt of nog meer personen bij de zaak betrokken zijn.

De krant La Verdad de Murcia schrijft op gezag van niet nader aangeduide bronnen dat de twee met geweld om het leven zijn gekomen en begraven waren met het doel hen voor altijd te laten verdwijnen. Zeker een van de verdachten zou in de stad Valencia, ten noorden van Murcia, zijn aangehouden.

Het Spaanse persbureau EFE meldt dat de lijken zijn gevonden in een citroenboomgaard naast een huis aan de Serafín de Alba-straat in Alquerías, ongeveer 12 kilometer van Murcia.

Visser (35) en Severein (57) werden voor het laatst gezien in de zuidelijke stad Murcia. Hun huurauto werd 15 mei teruggevonden op de Avenida Juan Carlos I in de stad, vlak bij hun hotel. Die hebben ze er zelf twee dagen eerder geparkeerd, is op beelden van bewakingscamera's te zien.

© ANP.
Het huis aan de Serafín de Alba-straat in Alquerías waar de lichamen zijn aangetroffen © EPA.
© ANP.
De boomgaard waar de lichamen werden aangetroffen © EPA.

Bewerkt door: Redactie 27-5-13 - 08:25